Boek bestellen

Toon – De impact van een dodelijk arbeidsongeval

Op een woensdagochtend wordt Toon van der Loo onwel bij het werk in een reactor. Hij raakt in coma en overlijdt. Wij als nabestaanden worstelen met de vraag waarom juist hem dit is overkomen. In dit openhartige boek vertellen wij als echtgenoot en zwager hoe wij het arbeidsongeval en de nasleep ervan hebben beleefd en hoe we er alles aan hebben gedaan om deze gebeurtenis toch betekenis te geven. Waarom belanden bedrijven en slachtoffers na een bedrijfsongeval bijna vanzelf in een juridisch gevecht? Waarom sturen verzekeraars in zo’n geval geautomatiseerde brieven? Waarom wordt Toon een dossiernummer? Waarom verwijst iedereen naar ‘het systeem’? Door omdenken stappen we uit het conflict. We gaan samen met Toon’s werkgever aan de slag om ongelukken als dit te voorkomen. Toon is een dramatisch verhaal en tegelijk een optimistisch pleidooi voor meer menselijkheid en meer lef bij het omgaan met onveiligheid op het werk.

Bestellen van het boek is eenvoudig. Vul onderstaand uw gegevens in en u ontvangt het boek met de factuur. U betaalt dus achteraf. De verkoopprijs van het boek is € 25,25. Verzending in Nederland is gratis.

Wilt u dat wij het boek signeren of een persoonlijk bericht in uw boek schrijven? Daar werken wij graag aan mee. Onder “Bericht” kunt u dat aangeven.

Met de aankoop van het boek steunt u Stichting Arbeidsongevallen en Hulphond Nederland. Elders op deze site leest u alles over de keuze voor deze goede doelen.

Door ons boek uitsluitend via deze site te verkopen – en dus niet langer meer via online boekhandels – blijft er veel meer over voor onze goede doelen. Halverwege 2018 hebben wij daartoe besloten, nadat ons boek een korte periode te koop was via de boekhandel.

Boekbestelling